Maak kennis met de échte helden achter onze smaak

Distilleerderij Rutte
In 1872 richtte Simon Rutte zijn eigen distilleerderij op in Dordrecht. Hij werkte toen al geruime tijd als meesterknecht in de distilleerderijen van de stad en ook zijn voorvaderen waren distillateur geweest. Dordrecht was een goede stad voor het ambt. Simon wist namelijk exotische specerijen en fruit te bemachtigen doordat schepen deze producten aanvoerden in de Dordtse havens. Ook werden er volop wijnvaten verhandeld en lag de Biesbosch in de buurt met een ruim aanbod aan lokale vruchten en kruiden.
Tot op de dag van vandaag is de distilleerderij nog steeds op dezelfde plek gevestigd en worden de traditionele recepten en methoden gehandhaafd, welke van generatie op generatie zijn doorgegeven. Waar in veel bedrijven werd gemoderniseerd in de vorige eeuw, is dat bij Rutte niet gebeurd. Dat betekent dat er geen smaak- of kleurstoffen gebruikt worden; de smaak wordt net als vroeger gecreëerd door het gebruik van pure kruiden, specerijen en vruchten.

Waste Watchers
Voedselverspilling, de grootste uitdaging binnen de horeca & catering. Om dit probleem aan te pakken, dien je te weten hoe groot het probleem is. Meten is weten!
Thomas en Jan-Bart zijn in 2016 begonnen met een online tool waarmee je handmatig metingen kon registreren om zodoende de bewustzijn op locatie (yup dat was mijn locatie) te vergroten. Dit was het begin van Wastewatchers.
Van meten, automatiseren naar voorspellen
De ultieme oplossing is het voorspellen van de benodigde dagvoorraad. Sinds 2023 zet Wastewatchers AI Forecasting op de markt onder haar label datadriven.fyi. Een product waar wij trots gebruik van maken.
Wil je meer over WasteWatchers weten? Bezoek hier de site.